TenneT begonnen met vervangen geleiders

Delen via:   
20 / 08 / 2021

Tussen Diemen en Lelystad werkt TenneT aan de versterking van de 52 kilometer lange 380 kV hoogspanningsverbinding. Diverse masten van de bestaande verbinding worden versterkt en de geleiders (de stroomdraden) worden vervangen door nieuwe geleiders die meer elektriciteit kunnen transporteren.

De vervanging van de geleiders is begin augustus begonnen. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de stroom van één van de twee circuits op de verbinding tijdelijk uitgeschakeld. De versterking van de masten vindt gelijktijdig met het vervangen van de geleiders plaats. Het versterken van fundaties loopt langer door en is einde 2022 afgerond. Het gehele project is begin 2023 afgerond.

Passage A6

Op 18 en 19 augustus zijn de werkzaamheden uitgevoerd bij Lelystad waar de verbinding de snelweg A6 kruist. Boven de snelweg past TenneT een bijzondere techniek toe zodat het verkeer op de snelweg ongehinderd door kan rijden. Via een zogenaamd 'rollengordijn' trekt een robot samen met een grote lier de nieuwe geleiders tussen de masten over de bestaande geleiders heen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.