Aannemers bekend

Delen via:   
24 / 03 / 2021

De aannemers voor het groot onderhoud aan de hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Lelystad zijn bekend. De werkzaamheden zijn ingedeeld in drie categorieën; fundaties aanpassen, de stroomdraden vervangen (geleiders trekken) en werkzaamheden op de hoogspanningsstations.

Fundaties
Dura Vermeer legt de bouwwegen langs de hele verbinding aan en verzwaren de fundaties van de masten. De eerste bouwwegen worden vanaf mei aangelegd. Vanaf juli starten de fundatiewerkzaamheden.

Geleiders/stroomdraden
De geleiders worden door een drie verschillende aannemers vervangen, namelijk; Enprom, Electromontaj en Qirion. Zij gaan alle drie een gedeelte van de verbinding van nieuwe geleiders voorzien. De werkzaamheden starten in juli 2021 en duren t/m maart 2022.

  • Enpron is aan het werk tussen station Diemen en mast 81
  • Electromontaj tussen mast 81 en mast 102
  • Qirion tussen mast 102 en station Lelystad

Dit is de eerste keer dat ook buitenlandse aannemers de geleiders vervangen. Er zijn maar weinig Nederlandse aannemers die dit soort werk kunnen uitvoeren en de komende jaren moeten er veel geleiders vervangen worden. Nu er ook buitenlandse aannemers zijn die dit specialistische werk kunnen uitvoeren en aan de Nederlandse wet- en regelgeving kunnen voldoen, hopen we dat er straks ook voldoende aannemers zijn om de grote hoeveelheid werk uit te voeren.

Stationswerkzaamheden
Dinniq is verantwoordelijk voor de aanpassingen op de hoogspanningsstations. Van deze werkzaamheden merken omwonenden niet zoveel.

Voorbereidende onderzoeken
Voordat de werkzaamheden van start gaan worden de komende maanden voorbereidende werkzaamheden en onderzoeken uitgevoerd. Denk hierbij onder andere aan nulmetingen van de masten en aan landmetingen. Het eerste onderzoek is maandag 15 maart 2021 gestart.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.